top of page
  • Foto van schrijverTinne Horemans

Nieuwjaarsconcert in Skopjes opera- en ballethuis

Vanavond het 'Vasilica'-concert, of het nieuwjaarsconcert. Nieuwjaar voor de orthodox-christenen valt op 14 januari (dit is zo volgens de Juliaanse kalender).


Opvallend: de dame die de tickets verkoopt. Op haar desk liggen stapeltjes en losse tickets. Een janboel. En al zijn er deze maand drie concerten gepland, ze lijkt het overzicht over de tickets van al deze optredens verloren. Zucht. Nee, geen kaartjes meer voor vanavond. Nog één nadenkende blik op haar desk. "Bolen! Bolen!" Ze zwaait met de armen. Een jongeman die langs komt lopen, vertaalt: "ziek". Twee mensen ziek; twee kaartjes vanavond. Het maakt deze vrouw nog blijer dan wij.


Heerlijk: een kalender met drie concerten. Geen overaanbod; geen keuzestress. Zonder nadenken kopen we zes kaartjes voor drie concerten.


Een beproeving: het concert zelf. "Net André Rieu."


Nostalgisch: tijdens de pauze. De kleding. Alsof ik naar een programma of serie uit begin jaren negentig zit te kijken: Seinfeld?


Toetje: de lege zaal. Na het concert wacht ik tot iedereen weg is, genietend van de - nu fel verlichte - zaal in Yugo-stijl.Opera- en ballethuis in Skopje9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page