top of page
  • Foto van schrijverTinne Horemans

'Willing to Be Vulnerable' in Pristina

Tijdens de Europese kunstbiënnale Manifesta, die dit jaar in Pristina (22/7-30/10) plaatsvindt, bezoeken we het Monument van Jeugd en Sport. Daar hangt het zeventien meter lange kunstwerk van Lee Bul 'Willing to be Vulnerable', een enorme ballon in de vorm van een zeppelin."Oh, écht? Was je zo onder de indruk van Kino Rinia?" vraagt gids & zaalwachter Agresa, een Kosovaarse studente uit Pristina. "Mijn ouders woonden tegenover die cinema. Ze hebben me zo veel mooie verhalen over die plek verteld.


Tijdens de oorlog [de Kosovo-oorlog tussen 1998-1999] kwamen ze maandenlang amper de deur uit, enkel om wat brood te halen. Ik ben zo blij dat ik na de oorlog geboren ben. Nu, met de grensperikelen tussen Kosovo en Servië, voel ik me erg onrustig. Telkens als ik zoiets hoor, sla ik in paniek.


Alsof ik een trauma heb, zonder de oorlog te hebben meegemaakt..."

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page