top of page
  • Foto van schrijver@tijnsadee

Viktor Orbán voert een charmeoffensief richting Europa

Subsidies uit Europa, die in de verkeerde zakken terecht komen: in Hongarije blijft corruptie een hardnekkig probleem. Vorige maand dreigde de Europese Commissie miljarden aan EU-subsidies te schrappen, als Hongarije niet snel maatregelen tegen die corruptie met Europees geld zou nemen. En dus kwam de Hongaarse premier Viktor Orbán met een charmeoffensief richting Europa. Maar is Hongarije echt van plan het probleem aan te pakken? Bureau Buitenland legt het voor aan correspondent Tijn Sadée en Michiel Luining, onderzoeker Europees recht aan de Universiteit van Antwerpen.

Laat Orban zijn ware gezicht zien


Charmeoffensief

Volgens correspondent Tijn Sadée is de Hongaarse economie al jarenlang sterk afhankelijk van het Europese subsidiegeld. "Het land komt dan echt in de problemen. Het ís al in de problemen door de oorlog met Oekraïne, de hele zwakke valuta, veel inflatie. Er is groeiende armoede."


Lees het artikel verder & beluister de podcast op VPRO Bureau Buitenland

43 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


m.claesens
Oct 14, 2022

De aangekondigde (verplichte deelname aan de Hongaarse ) volkstelling waarin privacy volledig afwezig is, zou denk ik aandacht moeten krijgen. Uiterste instuurdatum is al op 16.10.2022.

En niet te vergeten zijn dagelijkse antiBrussel sentimenten in Magyarorzságon Kormány, Facebookgroep. Niks charme, puur gif

Like
bottom of page