top of page
  • Foto van schrijverTinne Horemans

PV? Coreper? Brussel is verslaafd aan afkortingen

In de rubriek ‘Babbel in de bubbel’ schrijft Tinne Horemans, eindredacteur van Brusselse Nieuwe, om de week over mistige woorden, ingewikkelde begrippen en curieuze fenomenen in de Brusselse bubbel.


Brussel is dol op afkortingen. Denk aan PECH voor de commissie Visserij in het Europees Parlement of CONT voor de commissie Begroting.


27 ‘PV’s’ kijken vanuit de coulissen toe


En dan hebben we ook nog de PV. In de bubbel heeft dit niets te maken met een proces-verbaal, het staat er voor ‘Permanent Vertegenwoordiger’. De PV’s zijn de ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten. De hoogste EU-ambassadeur namens Nederland is op dit moment Robert de Groot.


De EU-ambassadeurs van de 27 lidstaten bereiden de zogeheten Raden van Ministers voor (lees deze Babbel). Op voorhand gaan ze op zoek naar een basis voor een akkoord door de reacties van regeringen op de wetsvoorstellen van de Europese Commissie (lees deze Babbel) te peilen. Ook bereiden ze de Europese toppen voor, waar EU-leiders knopen doorhakken over gevoelige kwesties als de Europese begroting of buitenlandbeleid.


Lees deze Babbel verder op Brusselse Nieuwe

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page